Opatija je ove godine prva započela s proslavom Dana Europe i to 9 svibnja u 00.00 sati u Villi Angiolini s himnom Hrvatske i himnom Europe.

Trodnevna manifestacija  odigrala se na području grada Opatije i to kroz predstavljanje poduzetnika i različitih delicija građanima. Završni dan bila je organizirana mala revijalna nogometna utakmica u suradnji s MNK Gorovom i njihovim trenerom, Domagojem Tramontanom.

Na kraju revijalne utakmice djeca su dobila prekrasnu EURO tortu napravljenu u “Kakao” Rijeka u realizaciji Ene Trošelj.

Posebne zahvale od strane organizatora Michela Črnjarića Božca idu opernom pjevaču HNK Martinu Mariću koji je pjevao na ceremoniji otvaranja Dana Europe u Opatiji, Zarez Domagoju Tramontani koji je imao lijepi edukativni govor također na ceremoniji otvaranja, te je organizorao i revijalnu utakmicu s djecom trećega dana manifestacije. Zahvale idu i visokoj poslovnoj školi PAR i Nenadu Antoloviću koji je uspješno predstavio edukacijsku ustanovu PAR.

Drugoga Dana Europe u samom središtu Opatije predstavljeni su sportski programi  MNK Gorova i Dynamic fitnessa, edukacijski programi PARa, te automobili 40 -BOX Kundića od kojih najveći interes je pokazan za malo elektro vozilo kao vozilo budućnosti.

Drugoga Dana Europe ugostitelji su predstavili neke svoje primorske delicije koje su bile povezane s mediteranskom prehranom. Bilo je tu odličnih ribljih pašteta i pečenih girica  uz nezaobilano piće kvarnerskog kraja bevanda.

Bruskete s ribljim paštetama i pečene girice su probali mnogi Opatijci, ali i gosti koji su se zatekli u Opatiji. Svi su bili oduševljeni.

Ove delicije su pripremili fast food FRECO i gostiona Istranka.

Posebna zahvala ide na kaffe bar Monokini koji je bio domaćim Mono BOX partia gdje su nastupali mladi opatijski bendovi Reinkarnacija i duo Tartaruga.

Medijski pokrovitelj je bio hrvatski dnevni portal KIGO.hr i TV voditelj, Leo Pavela.

Preuzeto s www.kigo.hr